whenever I pull up terminal, I got this message:Android: command not found. Could someone help me with this?

by Tommy Kim   Last Updated June 12, 2019 08:01 AM - source

enter image description here

My OS is ubuntu 18.04 and I installed Android-Studio 3.4 using sudo apt ~and I started getting this message whenever I run terminal. So, I uninstalled Android-Studio hoping this message disappears. And I again install Android-Studio using 'Ubuntu Software' which is built-in installer. But, I still get this message:

Android: command not found. 

Also, my lenovo(8 giga ram) laptop gets easily frozen on Android-Studio.

The following is the output of inxi -Fxx:

System:    Host: tommy-lenovo Kernel: 4.18.0-21-generic x86_64
           bits: 64 gcc: 7.3.0
           Desktop: Gnome 3.28.4 (Gtk 3.22.30-1ubuntu3) dm: gdm3
           Distro: Ubuntu 18.04.2 LTS
Machine:   Device: laptop System: LENOVO product: 81LW v: Lenovo IdeaPad L340-15API serial: N/A
           Mobo: LENOVO model: LNVNB161216 v: No DPK serial: N/A
           UEFI: LENOVO v: ARCN25WW date: 01/24/2019
           Chassis: type: 10 v: Lenovo IdeaPad L340-15API serial: N/A
Battery    BAT0: charge: 36.2 Wh 97.2% condition: 37.2/36.0 Wh (103%)
           volts: 13.0/11.3
           model: LGC L18L3PF1 serial: 6501 status: Charging
CPU:       Quad core AMD Ryzen 7 3700U with Radeon Vega Mobile Gfx (-MT-MCP-) 
           arch: Zen rev.1 cache: 2048 KB

           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm) bmips: 18365
           clock speeds: min/max: 1400/2300 MHz 1: 1226 MHz 2: 1224 MHz
           3: 1375 MHz 4: 1234 MHz 5: 1223 MHz 6: 1226 MHz 7: 1223 MHz
           8: 1223 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Picasso
           bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 1002:15d8
           Display Server: x11 (X.Org 1.20.1 )
           drivers: fbdev,ati (unloaded: modesetting,vesa,radeon)
           Resolution: [email protected]
           OpenGL: renderer: llvmpipe (LLVM 7.0, 128 bits)
           version: 3.3 Mesa 18.2.8 (compat-v: 3.1) Direct Render: Yes
Audio:     Card-1 Advanced Micro Devices [AMD] Device 15e3
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 03:00.6 chip-ID: 1022:15e3
           Card-2 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Device 15de
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 03:00.1 chip-ID: 1002:15de
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.18.0-21-generic
Network:   Card-1: Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter
           driver: rtl8821ce port: 3000 bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10ec:c821
           IF: wlp1s0 state: up mac: 28:39:26:1d:4b:45
           Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCIE Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: 2000
           bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 10ec:8168
           IF: enp2s0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full
           mac: e8:6a:64:d1:d6:19
Drives:    HDD Total Size: 512.1GB (9.8% used)
           ID-1: /dev/sda model: SATA_SSD size: 512.1GB
           serial: BB0407911C5300469075
Partition: ID-1: / size: 468G used: 47G (11%) fs: ext4 dev: /dev/sda2
RAID:      System: supported: N/A
           No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
           Unused Devices: none
Sensors:   System Temperatures: cpu: No active sensors found. Have you configured your sensors yet? mobo: N/A
Info:      Processes: 288 Uptime: 11 min Memory: 1484.6/5898.4MB
           Init: systemd v: 237 runlevel: 5 Gcc sys: 7.4.0
           Client: Shell (bash 4.4.191 running in gnome-terminal-) inxi: 2.3.56 

Could someone make this message(Android: command not found) disappear for me?



Related Questions


VSCODE Ubuntu can't see $ANDROID_HOME

Updated August 19, 2019 00:01 AM


Laptop dies when AC unplugged

Updated October 14, 2018 22:01 PM


Cannot install Ubuntu on lenovo g50-80

Updated March 18, 2016 09:00 AM