SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table '.core_resource' doesn't exist

by user2240778   Last Updated February 11, 2019 10:09 AM

All of a sudden I'm getting the following error.

There has been an error processing your request SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table '.core_resource' doesn't exist

Trace:
#0 /lib/Varien/Db/Statement/Pdo/Mysql.php(110): Zend_Db_Statement_Pdo->_execute(Array)
#1 /app/code/core/Zend/Db/Statement.php(291): Varien_Db_Statement_Pdo_Mysql->_execute(Array)
#2 /lib/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(480): Zend_Db_Statement->execute(Array)
#3 /lib/Zend/Db/Adapter/Pdo/Abstract.php(238): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('INSERT INTO `co...', Array)
#4 /lib/Varien/Db/Adapter/Pdo/Mysql.php(428): Zend_Db_Adapter_Pdo_Abstract->query('INSERT INTO `co...', Array)
#5 /lib/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(576): Varien_Db_Adapter_Pdo_Mysql->query('INSERT INTO `co...', Array)
#6 /app/code/core/Mage/Core/Model/Resource/Resource.php(133): Zend_Db_Adapter_Abstract->insert('core_resource', Array)
#7 /app/code/core/Mage/Core/Model/Resource/Setup.php(423): Mage_Core_Model_Resource_Resource->setDbVersion('core_setup', '1.6.0.4.1.2')
#8 /app/code/core/Mage/Core/Model/Resource/Setup.php(327): Mage_Core_Model_Resource_Setup->_installResourceDb('1.6.0.4.1.2')
#9 /app/code/core/Mage/Core/Model/Resource/Setup.php(235): Mage_Core_Model_Resource_Setup->applyUpdates()
#10 /app/code/core/Mage/Core/Model/App.php(417): Mage_Core_Model_Resource_Setup::applyAllUpdates()
#11 /app/code/core/Mage/Core/Model/App.php(343): Mage_Core_Model_App->_initModules()
#12 /app/Mage.php(684): Mage_Core_Model_App->run(Array)
#13 /index.php(87): Mage::run('', 'store')
#14 {main}

After a while the above error is replaced by

Fatal error: Cannot access property Mage_Core_Model_Resource_Website_Collection::$_model in /app/code/core/Mage/Core/Model/Resource/Db/Collection/Abstract.php on line 430

What could be causing this and how can it be fixed? This has happened before, and it resolved itself, after clearing cache. I've deleted cache and locks, doesn't help.



Related Questions



Database repair tool errors

Updated March 03, 2016 05:04 AM



Magento Database tool returns no results

Updated July 07, 2015 12:43 PM