Magento migration product error: UiComponentFactory->argumentsResolver('created_by', NULL)

by ramon lopez   Last Updated January 12, 2018 21:09 PM

I'm trying to migrate my Magento 1.9.3.4 to Magento 2.2.2 with the data-migration-tool.

I did it and the store is working in localhost; I have the customers, sales, static pages and products.

I receive this fatal error when I tried to edit one product:

Fatal error: Uncaught TypeError: Argument 2 passed to Magento\Framework\View\Element\UiComponentFactory::argumentsResolver() must be of the type array, null given, called in D:\xampp\htdocs\magento2\vendor\magento\framework\View\Element\UiComponentFactory.php on line 212 and defined in D:\xampp\htdocs\magento2\vendor\magento\framework\View\Element\UiComponentFactory.php:164 Stack trace:

0 D:\xampp\htdocs\magento2\vendor\magento\framework\View\Element\UiComponentFactory.php(212): Magento\Framework\View\Element\UiComponentFactory->argumentsResolver('created_by', NULL)

1 D:\xampp\htdocs\magento2\vendor\magento\module-ui\Component\Form\Field.php(84): Magento\Framework\View\Element\UiComponentFactory->create('created_by', '', Array)

2 D:\xampp\htdocs\magento2\vendor\magento\framework\View\Layout\Generator\UiComponent.php(159): Magento\Ui\Component\Form\Field->prepare()

3 D:\xampp\htdocs\magento2\vendor\magento\framework\View\Layout\Generator\UiComponent.php(156): Magento\Framework\View\Layout\Generator\UiComponent->prepare in D:\xampp\htdocs\magento2\vendor\magento\framework\View\Element\UiComponentFactory.php on line 164

Some suggestion?

Tags : error migration


Answers 3


I had this exact same error when creating a custom module. Not sure if this will solve it for your case, but maybe it will help to illuminate what's going on.

In my custom layout xml, I had a uiComponent that was not yet defined. File:

MyCompany/MyModule/view/adminhtml/layout/mycompany_mymodule_index_index.xml

<uiComponent name="my_custom_form" /> <!-- my_custom_form.xml file does not exist -->

Defining this UI component (or removing that uiComponent node in my layout xml) solved the problem for me.

Mark Rieth
Mark Rieth
June 08, 2018 06:14 AM

Be sure that <uiComponent name="registration_form" /> name of uiComponent is the same as xml component name under MyCompany/MyModule/view/frontend/ui_component/registration_form.xml

Ledian Hymetllari
Ledian Hymetllari
June 09, 2018 00:51 AM

I got such an error after migration and one of the attributes had a custom frontend_input. I see in your stack trace that the problem is with the created_by field. Maybe you should set the frontend_input for that field to text or something similar.

Zsolti
Zsolti
August 07, 2018 10:53 AM

Related Questions



Magento 1 and 2 extensions

Updated October 04, 2017 05:09 AM


Admin Dashboard Error

Updated February 26, 2017 13:09 PM